Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Gugelhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken200 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
-
Zucker250 g
-
Eier5
-
Mehl160 g
-
Backpulver1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
969 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Schokoladenmuffins
45 min
Blaubeer-Blondies
1 godz.
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min
Marmor-Gugelhupf
3 godz.