Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Brombeer Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 Stück
Składniki
-
Weizenmehl, universal250 g
-
Feinkristallzucker190 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Weinstein-Backpulver (17 g)1 Päckchen
-
Wasser200 g
-
Sonnenblumenöl100 g
-
Heidelbeeren, frisch130 g
-
Brombeeren12 Stück
-
Staubzucker zum Bestreuen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
957 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blaubeer-Orangen-Muffins
1 godz.
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 godz. 45 min
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Schwarz-Weiße-Muffins
1 godz.
Eulen-Muffins
1 godz. 15 min
Heidelbeermuffins
45 min
Geister-Muffins
1 godz. 30 min
Kindergeburtstags-Muffins
1 godz. 50 min
Bananenkuchen
1 godz. 25 min
Karotten-Mohnmuffins
55 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Schokoladenmuffins
45 min