Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa velha
- 50 g massa-mãe
- 70 g farinha tipo 65
- 30 g água
- 5 g sal
Focaccia
- 200 g água
- 320 g farinha tipo 65
- 75 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 5 g sal
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 c. chá de alecrim seco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1ωρ. 20 λεπτ.
Pão recheado com tomate seco, azeitonas e pesto de manjericão
2 godz. 30 min
Sopa de lentilhas Marroquina com especiarias
Brak ocen
Galete de alperce
45min
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9h 15min
Bolachas de queijo e alecrim
50 λεπτ.
Terrine de beterraba
8 Std. 20 Min
Deviled eggs
30 λεπτ.
Pão de azeitonas
1ωρ. 20 λεπτ.
Ciabatta com azeitonas
1ωρ. 30 λεπτ.
Húmus
10 λεπτ.
Focaccias
2 Std.