Urządzenia i Akcesoria
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
12 pieces
Składniki
Custard
-
sugar180 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
double cream250 g
-
milk250 g
-
egg yolks from medium eggs5
-
lemon peel 1 strip
-
cinnamon stick1
Pastry
-
puff pastry, ready-made500 g
-
medium egg beaten, for brushing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6.1 g
Kalorie
1665 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
41.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 godz.
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1 godz. 20 min
Focaccia
3 godz.
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip
1 godz.
Muffaletta Squares
2 godz. 20 min
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Lemon Tiramisu
6 godz. 25 min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2 godz. 5 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 godz. 35 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min