Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de azúcar
- 500 g de queso fresco
- 1 huevo
- 75 g de harina de repostería
- 75 g de mantequilla (y un poco más para untar el molde)
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1306 kJ / 313 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Hornazo de Salamanca
50min
Croquetas negras de chipirones
9 godz. 45 min
Patatas a la riojana
40 min
Roscón de Reyes
4 godz.
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9óra 15p
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30 min
Lasaña de morcilla de Burgos
45 min
Croquetas de otoño con boletus
2 Std. 45 Min
Croquetas de piquillos
9óra 15p
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min
Rosquillas
30min
Leche frita
2 Std. 45 Min