Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de cocoa en polvo
- 400 g de leche
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1255.2 kJ / 300 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 56.6 mg
Alternatywne przepisy
Helado de choco menta
24h
Helado de vainilla
13 Std.
Helado de vainilla y fresa
12 godz.
Helado de chocolate
12 godz.
Helado de vainilla
12 godz.
Gelato de mamey
35min
Helado de caramelo y sal TM6
14h
Strudel de manzana
1h 45min
Helado de chocolate
8 godz. 30 min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30min
Paletas heladas de fresa
6 godz.
Helado de canela
12 godz.