![Rustic homemade tofu Rustic homemade tofu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b132bac-fc1c-481e-9030-979f43cf29ee/Derivates/ed994e00-4550-4922-b389-c8f601991a79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g soy flour
- 50 g rice wine vinegar
- 1500 g water
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 4352.9 kJ / 1036.4 kcal
- Białko
- 139.5 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 44.8 g
- Sód
- 1183.7 mg
Alternatywne przepisy
Soy milk
24h 30 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Agedashi tofu
30min
Douhua (savoury bean curd)
10sa 25 dk
Vegan Aquafaba Butter
2 godz. 25 min
Rye bread rolls
12 godz.
Vegetable liquid stock (TM6)
3hod. 15min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30min
Cheat's Sriracha sauce
168u. 30min
Oat milk
25min
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
1 godz. 20 min
Soy milk and Mantou buns
6 godz.