![Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/caa683845223d7b9aed9da3cd8dbf03b/Derivates/99bb907d92dd44ec23e96ad3f3e4bd30fa76a465.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Cupcakes
- 2 lemons
- 100 g sugar
- 4 eggs, large
- 140 g vegetable oil
- 115 g Greek yogurt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp dried instant yeast
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
- 60 g powdered sugar
- 1 tbsp whole milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1653.3 kJ / 395.2 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 135.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic Broccoli
20 Min
Pistachio Butter
Brak ocen
Low Carb Cauliflower Stuffing
1hod. 15min
Grilled Fish with Mango Sambal
25 Min
Carrot Cake
1 godz. 20 min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Salt cod gratin
50min
Kimchi Pancakes (Hestan Cue™)
50min
Paleo Sausage Breakfast Biscuits
1hod. 15min
Irish coffee
15 Min
Pistachio cream
15 Min
Keto Pumpkin Pie
4 Std. 10 Min