Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Cupcakes
- 2 lemons
- 100 g sugar
- 4 eggs, large
- 140 g vegetable oil
- 115 g Greek yogurt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp dried instant yeast
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
- 60 g powdered sugar
- 1 tbsp whole milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1653.3 kJ / 395.2 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 135.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pistachio Butter
5 Min
Gluten Free Pancakes and Waffles
45min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Pizza Bianca
45min
Spider Web Cupcakes
1 godz. 5 min
Rustic Spice Mix for Bread
5 Min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2 Std. 30 Min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2 Std. 30 Min
Piggy buns
2h
Courgetti Carbonara
40min
Freeform basic bread
1h 35 min
Tempered chocolate
40min