Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g plain flour
- 200 g quinoa, cooked (cooked weight, see tip)
- 1 tsp poppy seeds
- 3 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp sugar
- 50 g unsalted butter, diced
- 330 g milk
- 2 Tbsp sumac, for sprinkling
- 2 tsp coarse sea salt, for sprinkling
- 2 Tbsp vegetable oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Seville Orange Marmalade
2 Std. 30 Min
Gluten free Mediterranean bread
1 Std. 35 Min
Rhubarb and Strawberry Jam
30 Min
Apple sauce
20 Min
Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)
2 Std.
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
1h
Earl Grey Kulfi
8h 35min
Chocolate Digestives
1 Std. 10 Min
Orange Liqueur Zabaglione
15 Min
Nut and Seed Butter
10 Min
Miso Fudge
2 Std.