Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de batata
- 500 g de agua
- 700 g de batatas en dados de 2-3 cm
- 50 g de maicena
- 250 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- aceite para freír
Baño de azúcar
- 200 g de azúcar
- 70 g de agua
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 492 kJ / 117 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortillas canarias de carnaval
45 Min
Caldo de papas
45 Min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20 min
Batata guisada con conservas
30 min
Rosquillas fritas de nuez moscada
30 min
Ensalada Waldorf con pasta
30 min
Pizza en sartén con chorizo
30 min
Rosquillas marroquíes (sfenj)
2h 45min
Pestiños andaluces
1 Std.
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1h 30 min
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5h
Arroz con leche para dos
55 Min