Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de batata
- 500 g de agua
- 700 g de batatas en dados de 2-3 cm
- 50 g de maicena
- 250 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- aceite para freír
Baño de azúcar
- 200 g de azúcar
- 70 g de agua
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 492 kJ / 117 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajores de gofio (Canarias)
1 Std. 30 Min
Cortadillos de cidra
1 Std.
Pastelitos de miel marroquíes
1 Std.
Bebida de nueces de Brasil
8 Std. 10 Min
Tarta de queso cremoso con hierbas
2 Std. 15 Min
Bollo turco extremeño
1 Std. 55 Min
Pasteles de arroz al vapor (Putos) - Filipinas
1 Std.
Tiramisú (sin lactosa)
8 godz. 30 min
Potaje de garbanzos, manitas de cerdo y berza
40 Min
Rosquillas (sin azúcar)
45 Min
Bocaditos de batata con especias (Sin azúcar)
30 Min
Crêpes de leche de coco (sin azúcar)
1 Std. 45 Min