Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power"
TM6 TM5

Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power"

3.9 (16 ocen)

Składniki

Heidelbeerfrosting

  • 60 g Zucker, (siehe Tipp)
  • 80 g frische Heidelbeeren
    lub 80 g Waldheidelbeeren, gefroren
  • 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
  • 230 g Mascarpone

Zitronenmuffins und Fertigstellung

  • 3 Bio-Zitronen
  • 2 TL Vanillezucker
  • 120 g Zucker
  • 275 g Weizenmehl, universal
  • 1 Prise Salz
  • 1 TL Natron
  • 3 TL Weinstein-Backpulver
  • 115 g Wasser, kalt
  • 80 g Sonnenblumenöl
  • 1 - 2 TL Almwiesenblüten Mischung "Feine Prise", zur Dekoration

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1201 kJ / 287 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy