Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power"
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 Stück
Składniki
Heidelbeerfrosting
-
Zucker (siehe Tipp)60 g
-
80 g Waldheidelbeeren, gefrorenfrische Heidelbeeren80 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Mascarpone230 g
Zitronenmuffins und Fertigstellung
-
Bio-Zitronen3
-
Vanillezucker2 TL
-
Zucker120 g
-
Weizenmehl, universal275 g
-
Salz1 Prise
-
Natron1 TL
-
Weinstein-Backpulver3 TL
-
Wasser kalt115 g
-
Sonnenblumenöl80 g
-
Almwiesenblüten Mischung "Feine Prise" zur Dekoration1 - 2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1201 kJ /
287 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oster-Cupcakes
1 godz. 10 min
Brain-Cupcakes
1 godz. 40 min
Baby-Cake pops
3 godz. 30 min
Kleinhirn
30 min
Butterkekse
1 godz. 15 min
Christbäumchen zum Tunken
1 godz. 50 min
Oster-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Lebkuchenmänner
2 godz. 50 min
Eulen-Muffins
1 godz. 15 min
Brownies mit Ribiselsorbet
5 godz.
Naked Cake mit Himbeeren und Ganache
10 godz. 15 min
Bären-Muffins
1 godz. 5 min