Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 500 g chicken wings, skin on
- 100 g potatoes, cut in pieces (1-2 cm)
- 150 g onions, quartered
- 1 carrot, cut in pieces (2 cm)
- 1 celery stalk, cut in pieces (2 cm)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp olive oil
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 100 g white rice
- 1 medium egg
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 424 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Broth
30 min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Lamb Stew
50 min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Meatballs with Rice, Peppers and Curry Sauce
45 min
Caldeirada (Fish Stew)
45 min
Steamed Fish
30 min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min
Beef and Ale Stew
2 godz. 20 min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min