Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 6 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, cut in pieces, to taste
- 1 tsp sugar
- 2 Tbsp lime juice
- 2 Tbsp fish sauce
- 100 g liquid fish stock
- 1 sea bass (approx. 500 g), gutted, scaled, belly cut open
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g rice wine
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1 godz.
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Squid with Ginger and Soy
40min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Curry Fish
35min
Stir-fried Clams
35min
Vietnamese Beef Pho
1h 45min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min