Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 10 ovos
- 400 g açúcar
- 250 g farinha c/ fermento
Recheio
- 150 g amêndoa s/ pele
- 140 g água
- 250 g açúcar
- 8 gemas de ovo
Cobertura
- 250 g geleia de alperce
- 1000 g pasta de açúcar
- 200 g açúcar
- 1 clara de ovo (35 g aprox.)
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1815 kJ / 433.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 76.6 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 107.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Garibaldis
5h
Pasta de açúcar
10min
Bolo de anos Baleia
6 Std.
Bolo cor-de-rosa
3 Std.
Bolo cassata
40min
Bolo com frutos silvestres e natas
1h
Tronco de Natal
45min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo festa de chocolate
3 Std.
Bolo panda
3 Std.
Bolo base
1h 50 min.