Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 20 g açúcar
- 50 g manteiga
- 410 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 6 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 237 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Carcaças
1h 50 min
Pão de ervas aromáticas
1h 40min
Pãezinhos aromatizados
2h
Carcaças
1h 40min
Trança
2h 20min
Gressinos de chocolate e laranja
1h 30min
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Artisan bread
1h 30min
Brioches
1 godz. 5 min
Bolos de arroz
35 Min
Broa de milho
2h 20min