Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tbsp circular kelp head (opcjonalnie)
- 10 g dried Japanese kelp (kombu), cut in squares (2 cm x 2 cm), rinsed
- 6 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften for 30 minutes
- 300 g white radish, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 4 slices fresh ginger, peeled
-
1
fresh red chilli
lub 1 dried chilli - 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 2 tbsp 3-booster powder (see tip)
- ¼ tsp sea salt
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp blackstrap molasses
- 200 g water
- 1 tsp molasses powder
- 1 tbsp balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20min
Teochew Seafood Porridge
45min
Stir Fried Whole Fish
20min
Cream of Lotus
40 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Yam Rice
45min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1klst 50 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Sesame Crème
10 min