Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g salsa
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 80 g chouriço s/ pele cortado em rodelas (0,5 cm aprox.)
- 400 g tomate em pedaços
- 8 pernas de frango (700 g aprox.)
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 480 g grão-de-bico cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3040.5 kJ / 726.7 kcal
- Białko
- 60.3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1451.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Feijoada de porco com feijão-preto
12 Std. 50 Min
Guisado de frango com grão e batata-doce
50 min
Guisado de frango com batata-doce e feijão-encarnado
45 min
Tirinhas de porco salteadas com legumes
30 min
Guisado de porco com grão
1 godz. 45 min
Guisado de frango com feijão-branco e manjericão
35 min
Bifinhos rápidos
25min
Jardineira de carne
1 Std. 5 Min
Frango de cebolada à angolana
30 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 min
Frango com cerveja
40 min