Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 130 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g cebola cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 50 g bacon em tiras
- 130 g alho-francês cortado em rodelas
- 100 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 50 g queijo-creme
- Sal q.b.
Massa
- 300 g farinha
- 150 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 75 g água
- 1 gema de ovo batida p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 769.5 kJ / 183.9 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 191.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de frango
2h
Macarons passo-a-passo
1sa 30 dk
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1h 45min
Macarons em forma de coração
1sa 30 dk
Hambúrgueres de lentilhas e cenoura com molho schug
20 Min
Empanadas vegetarianas
1 Std. 10 Min
Croquetes de frango
1sa
One pot de frango com paprika
45 Min
Hambúrgueres de quinoa e ketchup de tomate-cereja amarelo
2h
Empanadas vegan com recheio de cogumelos e pimento
1 godz. 20 min
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2 Std. 30 Min
Empadas de bacalhau
1 godz. 20 min