Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55
- 30 g açúcar amarelo
- 100 g manteiga
- 1 ovo
Recheio
- 600 g água
- 650 g abóbora cortada em pedaços
- 100 g leite
- 50 g manteiga
- 150 g açúcar amarelo
- 6 ovos
- ½ c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de noz-moscada
- ½ c. chá de gengibre em pó
- ¼ c. chá de cravinho em pó
Chantilly
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
-
20
g açúcar
lub 20 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2930.8 kJ / 700.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de hibisco e framboesa
2 Std. 35 Min
Tarte de pera e gengibre - TM6
40min
Croissants no forno com frutos silvestres
Brak ocen
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45min
Bolachas de Parmesão e ervas
1h 35min
Caramelo Macchiato
15min
Bavaroise de avelã com molho de framboesa
8h 30min
Semifrio de coco
4h 20 min
Pão de banana com cobertura de queijo
1h 30min
Trança com recheio de salsicha fresca de porco
40min
Arroz-doce de leite condensado
1h
Tarte de maçã
50min