清蒸鲥鱼

清蒸鲥鱼

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 鲥鱼 纵向横剖
    ½ 条
  • ¾ 茶匙
  • 1 茶匙
  • 猪油
    1 汤匙
  • 绍兴酒
    50 克
  • 酒酿 酒糟约80克,甜米酒约50克
    130 克
  • 切细丝
    10 克
  • 京葱 切细丝
    10 克
  • 金华火腿 切片
    3 片
  • 切片
    30 克
  • 干香菇 泡发后切片
    2 朵
  • 蒸煮用
    500 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 18 g
Kalorie 1068 kJ / 255.2 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...