Urządzenia i Akcesoria
Miso Ramen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 portion
Składniki
-
water1800 g
-
dried ramen noodles100 g
-
awasemiso (mixed miso) or any dark miso, adjust to taste1 tbsp
-
3-booster powder (see tips)1 tbsp
-
Japanese soy sauce (shoyu)1 tbsp
-
wakame seaweed sprouts1 tbsp
-
carrot30 g
-
sweet corn on the cob50 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
-
cashew nuts lightly toasted, to garnish3 - 4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
2155 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
French Fries (Paul) Metric
1 godz. 15 min
Savoury Vegetarian Rice
35 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Kimchi stew
30 min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Mushroom Stir-Fry
55 min
Ramen Noodle Soup
40 min
Teochew Seafood Porridge
45 min