Urządzenia i Akcesoria
Miso Ramen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 portion
Składniki
-
water1800 g
-
dried ramen noodles100 g
-
awasemiso (mixed miso) or any dark miso, adjust to taste1 tbsp
-
3-booster powder (see tips)1 tbsp
-
Japanese soy sauce (shoyu)1 tbsp
-
wakame seaweed sprouts1 tbsp
-
carrot30 g
-
sweet corn on the cob50 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
-
cashew nuts lightly toasted, to garnish3 - 4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
2155 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Indonesian Vegetable Spring Roll
Brak ocen
Maple Ice Cream with Almond Milk
13 godz. 20 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 godz. 10 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Tofu Balls
35 min
Fresh Prawn Spring Rolls
1 godz.
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 godz. 30 min
Miso Soup with Vegetables
30 min
Japanese sizzling hotplate tofu
45 min
Chinese Noodles with Vegetables
35 min
Teochew Seafood Porridge
45 min