![Miso Ramen Miso Ramen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/601FDD58-68E1-47B8-A925-5A7DA7C8E7DE/Derivates/00ab9024-d404-47ef-810b-c48dcf1fdb39.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g water
- 100 g dried ramen noodles
- 1 tbsp awasemiso (mixed miso), or any dark miso, adjust to taste
- 1 tbsp 3-booster powder (see tips)
- 1 tbsp Japanese soy sauce (shoyu)
- 1 tbsp wakame seaweed sprouts
- 30 g carrot
- 50 g sweet corn on the cob
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- 3 - 4 cashew nuts, lightly toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Soy Milk
1 godz. 35 min
Purple Potato Mochi
55 min
Stir-fried vegetables
10 min
Roselle Jelly
35min
Umami Soup
1 godz. 20 min
Vegetable Juice
30 min
Orange couscous with steamed salmon
35min
Miso Soup with Vegetables
30 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Tomato-egg drop soup
20min