Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 gramů goudy, na kousky
- 100 gramů vařené šunky, na kousky
- 800 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 600 gramů brambor, malých, neoloupaných, dobře umytých
- 800 gramů pórku (2-3 pórky), na kusy (15 cm)
- 50 gramů másla, plus na vymazání
- 50 gramů hladké mouky
- 20 gramů hořčice
- 2 špetky čerstvě umletého černého pepře
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houbový Stroganoff
30 Min
Houbové quinotto
30 Min
Polévka zelená cuketová
30 Min
Rizoto s uzeným lososem a pórkem
40 menit
Cibulová polévka
1j 10 menit
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25 min
Drožďová polévka s pórkem
40 menit
Kapr na modro
Nenhuma avaliação
Salát z divoké rýže s tuňákem
50 Min
Jehněčí kofty
Nenhuma avaliação
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 Min
Polévka z růžičkové kapusty
45 menit