Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cdita de levadura seca instantánea - 1 cdita de polvo para hornear
- 430 g de harina de trigo
- 50 g de azúcar
- 1 cdita de sal fina
Relleno
- 4 piezas de cebolla de cambray, en mitades
- 400 g de carne molida de cerdo
- 2 cda de salsa de soya
- 1 cda de sake
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta blanca molida, o al gusto
- 10 g de azúcar
- 1 pizca de polvo de 5 especias
- 2 cda de aceite de ajonjolí
Para terminar
- harina de trigo, para espolvorear
- 250 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 Std. 50 Min
Pan para hamburguesa
3u. 20min
Naan (pan hindú)
2 Std.
Gyozas japonesas
50min
Panes al vapor
40min
Ramen japonés
1hod. 40min
Pan al vapor relleno de cerdo (Nikuman)
2 Std.
Char siu bao (panes al vapor rellenos)
1 Std. 30 Min
Dumplings rellenos de carne a la plancha
1 Std. 30 Min
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1小时 15 分钟
Gyoza (dumplings)
1 Std. 30 Min
Crepas, receta básica
1h 20min