Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cdita de levadura seca instantánea - 1 cdita de polvo para hornear
- 430 g de harina de trigo
- 50 g de azúcar
- 1 cdita de sal fina
Relleno
- 4 piezas de cebolla de cambray, en mitades
- 400 g de carne molida de cerdo
- 2 cda de salsa de soya
- 1 cda de sake
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta blanca molida, o al gusto
- 10 g de azúcar
- 1 pizca de polvo de 5 especias
- 2 cda de aceite de ajonjolí
Para terminar
- harina de trigo, para espolvorear
- 250 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen japonés
1h 40min
Pan al vapor relleno de cerdo (Nikuman)
2h
Goi cuon (Rollos vietnamitas de cerdo)
1h
Crepas Suzette
1h 15min
Sopa Tex Mex de pavo
50min
Rollos de pizza
1h
Helado de ginebra y lavanda TM6
14u. 35min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1h 10min
Dumplings de camarón (Xia jiao)
1h 15min
Sushi California
1h
Char siu bao (panes al vapor rellenos)
1h 30min
Focaccia con dátiles, tocino y queso de cabra
3h