Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g Milch
- 75 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
-
½
Würfel Hefe (20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 2 TL Zucker
- 500 g Zopfmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 2 TL Salz
- 1 EL Wasser, für die Verzierungen
- 1 EL Sultaninen, nach Belieben
- 1 EL Nüsse, ganz, nach Belieben
- 1 Ei, verquirlt
- 1 EL Hagelzucker, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2772 kJ / 662 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mailänderli
3 Std.
Älpler Magronen
45min
Basler Brunsli
8 Std. 40 Min
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Heller Mississippi-Cake
1 Std. 15 Min
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 20 Min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Berner Zopf
1h 45min