Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Amarettini
- 3 EL Kakaopulver
- 90 g brauner Zucker
- 250 g Espresso, aufgebrüht, heiß und stark
- 30 g Likör 43
- 500 g Mascarpone, gekühlt
- 4 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 3 Blatt Gelatine
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 30 g Zitronensaft
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 Löffelbiskuits
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2152 kJ / 514 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Tiramisu
3h
Tiramisu
4 Std. 50 Min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1h 40min
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 Std.
Panna Cotta mit Honigmelone
5 Std. 15 Min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5h
Stracciatella-Tiramisu mit Zimt und Mandarinen
4h 20min
Champagner-Trüffel-Torte
14 Std.
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Erdbeer-Tiramisu
5h 30min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30min