Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cenouras pequenas cortadas ao meio
- 1 curgete cortada em pedaços
- ½ couve coração cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 batata pequena cortada em pedaços
- 3 cebolas cortadas em quartos
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 400 g feijão-encarnado cozido e escorrido (1 lata pequena)
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 715.6 kJ / 171 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Sopa de couve e batata
50min
Sopa de feijão-verde
35min
Juliana de legumes
40min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de tomate e repolho
50min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Sopa XL
1h
Sopa de agrião
35min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min