Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 70 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 100 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre extendido
- 1 pera conferencia
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2683 kJ / 642 kcal
- Białko
- 5.03 g
- Węglowodany
- 43.27 g
- Tłuszcz
- 48.33 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1j 30 menit
Tronco de Navidad con frutas frescas
5h 30min
Tarta Sacher
3sa
Tiramisú de frutos del bosque
1h 50min
Mierensinas
1h 10 min
Vasitos de frutas, lemon curd y merengue
30 min
Cookie cheesecakes
1 Std. 40 Min
Kringle Estonia
1 Std. 40 Min
Kringle Estonia con melocotón y salsa de caramelo
1 Std. 40 Min
Kringle navideño con confitura de arándanos
2 godz. 20 min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 godz. 10 min
Bica de Castro Caldelas
1j 20 menit