Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 70 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 100 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre extendido
- 1 pera conferencia
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2683 kJ / 642 kcal
- Białko
- 5.03 g
- Węglowodany
- 43.27 g
- Tłuszcz
- 48.33 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volcán de chocolate al vapor
50 min
Fudge de chocolate y pistachos
2h 10 min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20min
Menú: Vichyssoise. Salmón con espárragos verdes y salsa de queso manchego. Quesillo de yogur
1hod. 10min
Pizza de crema de cacao y fruta
1h
Bizcocho de avellanas y chocolate con leche
1h 5 min
Bombones de avellana, almendra y chocolate
1h 30min
Mini cheesecake de plátano
2h 20min
Tartaletas de chocolate y frutos secos
1hod. 10min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50 min
Crumble de pera con chocolate
25 phút
Tarta de limón y chocolate
2hod.