Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 100 g cebola
-
90
g pimento vermelho cortado em pedaços
lub 90 g pimento morrone cortado em pedaços - 150 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g azeite
- 100 g presunto cortado em cubos
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g batata frita palha
- 2 ovos
- Azeitonas pretas q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2749.3 kJ / 657.1 kcal
- Białko
- 62.6 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 6609.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Tapa do mar
5 Min
Bacalhau à Soutelo
25 Min
Bacalhau de Natal
1 Std. 15 Min
Bacalhau gratinado com camarão
50 Min
Frango com cerveja
40min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Bacalhau de cebolada e broa
1 Std.
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1 Std. 15 Min
Bacalhau com grão e broa
45min
Bacalhau de forno
1 Std.
Bacalhau com broa e pimentos
1 Std.