Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 150 g manteiga à temperatura ambiente
- 250 g açúcar
- 125 g natas
- 4 ovos
- 150 g farinha tipo 55
- 50 g cacau em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 2 gotas de essência de baunilha
Recheio e cobertura
- 200 g açúcar
- 100 g chocolate p/ culinária
- 2 c. sopa de leite
- 250 g manteiga à temperatura ambiente
- 520 g drageias de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3261 kJ / 779.4 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 49.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie de chocolate e cenoura
45min
Bolo de chocolate riscado
1 Std.
Bolo de chocolate e framboesa
4h 20min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1 Std.
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 Std.
Bolo mármore
1h 10 min
Bolo de chocolate
1h 20min
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo zebra
55 Min
Bolo com cobertura de chocolate
1 Std. 15 Min
Bolo surpresa
1h 10 min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1 Std.