Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g posta de cação (6 unid. aprox.)
- ½ c. chá de sal
- 8 pés de poejo
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 20 g coentros
- 70 g azeite
- 1000 g água
-
2
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 2 cubos de caldo de peixe - 60 g farinha
- 2 c. chá de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 768.6 mg
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Açorda de tomate
20min
Frango de fricassé
30min
Ensopado de borrego
1h
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Sopa da pedra
1h 30min
Favas guisadas
50min
Bacalhau espiritual
50min
Arroz doce
1h
Sopa rica de peixe
2h 30min
Sopa de peixe alentejana
40min
Açorda de marisco
30min