Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Belgické vafle
- 70 gramů mléka
- 10 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
- 185 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 100 gramů másla, změklého, na menší kousky
- 100 gramů krystalového cukru
- olej, na pečení
Šlehačka a jahody
- 300 - 350 gramů smetany, min. 33 % tuku, vychlazené
- 10 - 15 gramů moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového cukru, domácí výroby
- 250 gramů jahod, na čtvrtky
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donuty s čokoládovou polevou
4 Std. 25 Min
Americké palačinky (Pancakes)
40 Min
Lívanečky s jablky
40 Min
Banánové vafle s kakaovo-ořechovým krémem
1 Std. 20 Min
Veganské vafle s kokosovou šlehačkou
55 min
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2 Std.
Palačinky (Crêpes)
1 godz. 15 min
Vafle à la frittata
1 Std. 20 Min
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2 Std. 30 Min
Red velvet cake
1 Std. 45 Min
Čokoládové vafle s karamelovou polevou a banány
1 godz.
Vafle
40 Min