Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 gramů másla, změklého
- 230 gramů zlatého sirupu
- 240 gramů melasy z cukrové třtiny
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 polévková lžíce vody, horké
- 2 vejce
- 245 gramů podmáslí
- 340 gramů hladké mouky, prosáté
-
zakysaná smetana de luxe, na podávání
lub smetana ke šlehání, 33 % tuku -
javorový sirup, na přeliv,
lub vaječný likér
- Wartości odżywcze
- na 20 kusů
- Kalorie
- 16421 kJ / 3910 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 602 g
- Tłuszcz
- 135 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trojbarevná bábovka
1h 35 min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1h 30 min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Kynutá bábovka plněná jogurtem
2h
Zajíčci s tvarohovou náplní
2 Std. 15 Min
Velikonoční bochánky
2 Std. 50 Min
Vánoční koláč se sušeným ovocem a mandlemi
2h 30 min
Polévka z odřezků ze zeleniny
50 min
Pardubické perníčky
30 min
Piškotová máslová bábovka
1h 30 min
Prezidentská bábovka
1h 5 min
Perník s povidly
55 min