Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 1 ovo
Recheio
- 140 g açúcar
- 2 tiras de casca de laranja
- 50 g sumo de laranja
- 50 g sumo de limão
- 100 g sumo de toranja
- 100 g manteiga
- 4 ovos
- Gomos de laranja, limão e toranja q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fresca de limão
2u.
Summer pudding
8 Std.
Tarte de caramelo e baunilha
3 Std.
Folar de amêndoa
35 min
Dip cheesecake
30min
Papos de anjo
50 min
Tarteletes de amêndoa e orange curd
1 Std. 50 Min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Doce de amêndoa e ovos-moles
1h 20min
Travesseiros de maçã e canela
35 min
Torta de claras com manga
30min
Queijadas de cenoura
50 min