Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de mantequilla sin sal, cortada en trozos
- 600 g de queso feta, cortado en trozos
- 700 g de leche
- 100 g de semolina fina
- ½ cdita de sal marina
- 6 huevos
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida, al gusto
- 16 láminas de pasta filo
- agua fría, para rociar
- 1 cdita de semillas de ajonjolí, blancas, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2407 kJ / 573 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
1 Std. 20 Min
Salsa de 4 quesos
20 Min
Alioli de ajo macho
1 Std. 10 Min
Cacerola de papas
1 Std. 10 Min
Pizza con pesto de pistachos, queso cremoso y mortadela
3h 30min
Ñoquis con salsa de tomate y albahaca
50 Min
Churros de galleta de chocolate
1 Std.
Merengue de avellana con relleno de banana toffee
3 Std. 15 Min
Tamales rancheros veganos
1 Std.
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2 Std. 30 Min
Pastel de pistache
1 Std. 20 Min
Risotto con pera y gorgonzola
30 Min