Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua y la necesaria para hornear
- 120 g de masa madre (ver tip)
- 1 cdita de azúcar
- de aceite de oliva, para engrasar
- 300 g de harina de fuerza y un poco más para trabajar
- 200 g de harina de espelta
- 1 ½ cdita de sal
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 7495 kJ / 1790 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 359 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 18.6 g
- Sód
- 2345 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de centeno con masa madre
2h 50min
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan artesanal TM6
5 Std.
Masa madre (levadura natural)
120sa
Pan naan con hummus (Hestan Cue™)
1 Std. 40 Min
Chapata con masa madre
17h
Baguette
3h 45min
Dacquoise
1 Std.
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min