Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua y la necesaria para hornear
- 120 g de masa madre (ver tip)
- 1 cdita de azúcar
- de aceite de oliva, para engrasar
- 300 g de harina de fuerza y un poco más para trabajar
- 200 g de harina de espelta
- 1 ½ cdita de sal
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 7495 kJ / 1790 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 359 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 18.6 g
- Sód
- 2345 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45 min
Concentrado de caldo de pollo
45 min
Masa madre en polvo
24 godz. 10 min
Masa madre (levadura natural)
120óra
Pan para hamburguesa
3óra 20p
Pan de centeno con masa madre
2 godz. 50 min
Pan blanco
1 godz. 40 min
Masa madre de trigo
96hod.
Soletas
50min
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Croissants
6h
Pan artesanal TM6
5óra