Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Baisergebäck
- 125 g Zucker
- 3 Limetten, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 1 TL Schale abgerieben, ½ Limette in Scheiben, Saft ausgepresst
- 100 g Butter, in Stücken
- 250 g Haferkekse (Vollkorn)
- 7 EL Orangensaft
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 400 g Doppelrahm-Frischkäse
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1693 kJ / 404 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Kuchen
3h
Weiße Trüffeltarte
3h 30min
Frischkäsetorte mit Beeren
8 godz.
Erdbeer-Blaubeer-Tarte
3h
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Frischkäsetorte mit Maracuja
3h 30min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5 Std.
Limetten-Cheesecake
6h 30min
Zitronencremekuchen
4 Std. 20 Min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5 Std. 45 Min
Feta-Paprika-Dip
10min
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 Std. 30 Min