Zitronencremekuchen

Zitronencremekuchen

4.2 194 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 Stücke

Składniki

  • Haferkekse z.B. Hobbits
    150 g
  • Butter in Stücken
    130 g
  • Quark, 20% Fett
    750 g
  • Mascarpone
    250 g
  • Milch
    100 g
  • Zitronencreme (Lemon Curd)
    150 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
    1 Pck.
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 1532 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...