Urządzenia i Akcesoria
Zitronencremekuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Haferkekse z.B. Hobbits150 g
-
Butter in Stücken130 g
-
Quark, 20% Fett750 g
-
Mascarpone250 g
-
Milch100 g
-
Zitronencreme (Lemon Curd)150 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1532 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 1/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Frischkäsetorte mit Maracuja
3 Std. 30 Min
Zitronen-Joghurt-Torte
6 Std. 30 Min
Limetten-Cheesecake
6 Std. 30 Min
Apfel-Schmand-Torte
2 Std.
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 Std.
Zimt-Weihnachtstorte
8 Std. 20 Min
Himbeer-Cheesecake mit weißer Schokolade
6 Std. 30 Min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 Std. 55 Min
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 Std. 30 Min
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 Std. 30 Min
Chocolate Mud Cake
1 Std. 30 Min
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 Std. 30 Min