Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce

Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce

4.7 384 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Bratäpfel
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • getrocknete Aprikosen, entsteint
    60 g
  • Müsli z.B. Knuspermüsli
    50 g
  • Ahornsirup
    20 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Äpfel (z.B. Boskop), halbiert und entkernt
    4
Vanille-Schmand-Sauce
  • Zucker
    60 g
  • Vanilleschote
    ½
  • Milch
    300 g
  • Eigelb
    3
  • Schmand
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 554 kcal / 2320 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...