Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bratäpfel
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 50 g Müsli, z.B. Knuspermüsli
- 20 g Ahornsirup
- 2 TL Zitronensaft
- 4 Äpfel (z.B. Boskop), halbiert und entkernt
Vanille-Schmand-Sauce
- 60 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 300 g Milch
- 3 Eigelb
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2320 kJ / 554 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std.
Bratapfelpfännchen
15 Min
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50 Min
A Bratapfel a day
50 Min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1h 35min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 Min
Pflaumen-Mohn-Crumble
40 Min
Birnen-Walnuss-Crumble
45 Min
Stachelbeer-Schichtdessert
2 Std.
Dutch Baby mit Orangen-Schmand
35 min
Kirsch-Bananen-Crumble
55 Min
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50 Min