Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en cuartos
- 100 g de zanahoria en rodajas (opcjonalnie)
-
1000
g de tomate triturado en conserva
lub 1000 g de tomate maduro en trozos - 15 g de azúcar
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
-
1
cucharada de orégano seco
lub 1 - 2 ramitas de albahaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 1569 kJ / 375.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Salsa de tomate
40min
Cebolla dorada (80 g)
20 Min
Cebolla y pimientos dorados
25min
Remolacha cocida (Pelar)
40min
Chutney de cebolla roja caramelizada
24h
Sopa cremosa versátil
45 Min
Cebolla caramelizada (200 g)
25min
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1小时
Salsa de tomate estilo italiano
35min
Yogurt natural (Fermentar)
12 Std. 10 Min
Cebolla caramelizada (500 g)
40min
Cebolla caramelizada
45 Min