Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g amêndoa s/ pele
- 120 g manteiga
- 100 g açúcar
- 1 ovo
- 230 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g cacau em pó
Creme
- 20 g açúcar
- 80 g café preparado quente
- 180 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 150 g natas
- 500 g queijo mascarpone
- Grãos de café q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4076.8 kJ / 974.4 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 72.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 336.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho gastric de frutas vermelhas
Brak ocen
Bacalhau Choux
1h 45min
Bombons de morango
35 Min
Guisado de legumes e leitelho
Brak ocen
Pastelera de choclo (pudim de milho)
1h
Picadinho
40min
Bolo de chocolate com cobertura de mousse de chocolate
1h
Brownies
50min
Pudim de brioche com molho de laranja
1h 15 min
Pisco Sour
10 min
Peitos de pato com couve salteada
1h 45min
Panacota com pêssego
3h 15 min