Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Mehl
- 230 - 250 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 40 g Öl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 1 - 2 Tomaten, in Scheiben (siehe Tipp)
- grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30min
Focaccine
2hod.
Pesto-Schleifen
2 godz. 40 min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1 Std. 50 Min
Focaccia mit Gewürzöl
4 Std. 15 Min
Pesto-Ähre
40 Min
Knusprige Focaccia
2 godz. 10 min
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2hod.
Tomaten-Focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min
Allgäuer Seelen
1h 20min