![Olivenbrot Olivenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7580DE0-283F-415E-A610-69027117838B/Derivates/A5093FB8-3326-42A9-AC25-0F45AC3A8464.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint
- 500 g Mehl
- 2 TL Salz
- 15 g Olivenöl
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bierbrot
2 Std.
Ciabatta
3h 45min
Käse-Oliven-Stangen
1h 50 min
Olivenbrötchen
1h 45 min
Scharfes Kräuterbrot
2 Std.
Pfeffer-Brötchen
2 Std.
Zwiebelbrot mit Koriander
2h 40min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Walnussbrot
2h 40min
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Knoblauchbaguettes
2 Std.
Italienisches Weißbrot
1h 10min