Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Wasser
- ¾ Würfel frische Hefe (30 g)
- 1 TL Zucker
- 150 g Kartoffeln, gekocht, abgekühlt, in Stücken
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 20 Cherry-Tomaten, halbiert
- 2 EL Oregano, getrocknet
- ½ - 1 TL grobes Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2 Std.
Antipasti-Calzoni
1 Std. 20 Min
Focaccine
2 Std.
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia mit Tomaten
40min
Tomaten-Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min
Feigen-Focaccia mit Gorgonzola
3óra
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Fatayer mit Käse und Minze
1 Std. 5 Min
Knusprige Focaccia
2 Std. 10 Min