Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 150 - 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de pulpa de calabaza (en dados de aprox. 3x3 cm)
- 400 g de hojas de espinaca frescas
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 3 huevos batidos
Masa
- 400 g de harina
- 70 g de aceite
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 huevo batido para pintar la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1608 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30min
Tarta integral de cebollas
1h 10min
Quiche de calabacín con jamón york
1h
Soufflé de espinacas y dos quesos
35min
Pascualina
1h 45 min
Buñuelos de acelga
45min
Costrada de espinacas y queso feta
1h
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2h 30min
Tartaleta de calabaza y verduras
2h
Empanada integral de brócoli, kale y queso
1h 15min
Tarta salada de puerros
1h 10min
Quiche de espinacas y requesón (sin gluten)
1h 20min