
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bananenpudding
- 750 g Bananennektar
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
Biskuit und Belag
- 3 Eier
- 80 g Zucker
- 100 g Mehl
- 1 EL Kakao (10 g)
- 1 Prise Salz
- 1 Msp. Zimt
- ¾ TL Backpulver
- 3 - 4 Bananen geschält, längs halbiert
Eierlikörcreme und Fertigstellung
- 5 Blätter Blattgelatine weiß
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Eierlikör
- 200 g Schmand
- 40 g Puderzucker
- Schokoladenraspel zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 284 kcal / 1189 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 godz. 20 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.