![Bread Pudding Bread Pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a500dc68-5e48-43a1-a7c4-da30977b537e/Derivates/ec4aa7b7-453c-4691-9f56-12cfd387c85b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz golden raisins
- boiling water, to soak raisins (approx. 8 - 10 oz)
- 8 slices brioche bread, sliced ½ in - 1 in. (approx. 14 - 15 oz loaf)
- 1 oz unsalted butter, room temperature for buttering, plus extra to grease
- 2 oz sugar
- 3 large eggs
- 16 oz heavy whipping cream
- ½ tsp ground cinnamon
- 2 tsp vanilla extract
- confectioners sugar, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Marble Cake
2h 10min
Custard Sauce - Pouring Custard
15min
Chocolate Swirl Buns
2 godz. 50 min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30min
Crème Caramel (Flan)
3 godz.
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2h
Cardamom Hot Chocolate
20min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Flan Pudding
3 godz.
Homemade Pie Crust
1h 30min
English Breakfast Popovers
35min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min