Urządzenia i Akcesoria
月見辣椒乾拌麵
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 人份
Składniki
-
乾辣椒 切段 (約5克)4 枝
-
新鮮紅辣椒 切段20 克
-
蒜頭15 克
-
花椒粉¼ 茶匙
-
洋蔥 切塊(約5公分)100 克
-
油蔥酥10 克
-
蝦米 泡軟瀝乾20 克
-
醬油20 克
-
糖15 克
-
白芝麻油25 克
-
黑麻油20 克
-
水1000 克
-
蕎麥麵 (每份約80克)2 份
-
蛋黃2 顆
-
新鮮香菜 只取葉子10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
19.9 g
Kalorie
2511.4 kJ /
600.8 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
59.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
3步驟料理奇蹟
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan