Urządzenia i Akcesoria
娘惹蒸鱼
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 人份
Składniki
娘惹酱汁
-
新鲜红辣椒 去籽5 条
-
番茄 切块150 克
-
小红葱 (约8个小红葱)100 克
-
蒜瓣5 个
-
新鲜香茅 只取白色部分3 支
-
姜花 只取花蕾2 支
-
指天椒12 条
-
食油50 克
-
叻沙叶20 片
-
亚叁膏3 - 5 汤匙
-
水6 汤匙
-
糖1 汤匙
-
峇拉盏 烤香1 茶匙
-
盐1 茶匙
-
酸柑汁3 汤匙
蒸鱼
-
水800 克
-
斗底白鲳 (一尾鱼),清除内脏并去腮去鳞,在鱼身处划刀(参考贴士)800 克
-
羊角豆 (约5条羊角豆),切块 (2公分)50 克
-
黄皮洋葱 切块100 克
-
番茄 切块100 克
-
新鲜芫荽 只取叶片,装饰用1 支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
41.5 g
Kalorie
1807.5 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
亚洲最辣
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy