Brisket Burrito

Brisket Burrito

3.4 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pieces

Składniki

Meat and Rice
  • long-grain rice
    3 ½ oz
  • water to soak rice
  • beef brisket untrimmed, cubed (1 in.)
    16 oz
  • water
    24 oz
  • ground cumin
    2 pinches
  • chili powder
    1 pinch
  • dried bay leaf
    1
  • white onion
    2 ½ oz
  • salt
    ½ tsp
Beans
  • black beans (approx. 15 oz), rinsed and drained
    1 can
  • canned sweet corn kernels drained
    5 oz
  • ground cumin
    2 pinches
  • chipotle chili powder (opcjonalnie)
    2 pinches
    2 pinches ancho chili powder
  • canned tomato sauce
    4 ½ oz
  • salt (opcjonalnie)
    ½ tsp
Burrito
  • large flour tortillas
    10
  • salad greens to serve
  • pico de gallo to serve

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 365.5 kcal / 1529.2 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 43.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 633.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...