Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit für die Roulade
- 4 Eier, ganz
- 2 Eigelbe
- 110 g Zucker
- 120 g Butter
- 1 TL Backpulver (½ Beutel)
- 100 g Weissmehl
Schoggi-Mousse
- 150 g Vollrahm, gekühlt, sehr kalt
- 180 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 3 Eier ganz
- 40 g Zucker
- 20 g Orangensaft
- Orangenschale, von einer halben Orange, gerieben
Buttercrème
- 2 Eier, ganz
- 70 g Zucker
- 15 g Orangenblütenwasser
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 5 g Kakaopulver, ungesüsst
- 5 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2387 kJ / 574 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Emmentaler Meringues
2h 15min
Konditorcreme
15 min
Schwarzwäldertorte
2h 30min
Haselnuss-Schoggi-Roulade
1h
Himbeersauce
10min
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1h 30min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Zitronenroulade
3 Std.
Schenkeli
1h 35min
Thermomix® Creme
45 min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 Std. 15 Min
Wiener Schoggi-Sablés
50min